Σ' ένα ματς που έσπασε καρδιές, ο Ερμής Αργυρούπολης στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, για το Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ, επικράτησε με 58-56 της ΕΑ Νικαίας, μιας ομάδας που θα αντιμετωπίσει και στο πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑΝΑ.

Ο αγώνας, μετά από τα πρώτα 15', έδειχνε ότι θα οδηγούσε σε μία σχετικά άνετη επικράτηση των γηπεδούχων. Η επιθετική αφλογιστία όμως του τελευταίου δεκαλέπτου όπου για πολλά λεπτά ο Ερμής σκόραρε μόνο με βολές, έδωσε στη Νίκαια την ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ, αλλά ο Μαρκόπουλος, με follow, ύστερα από άστοχο σου του Μούστα, στα 10'' πριν τη λήξη, έδωσε την πρόκριση στον επόμενο γύρο στους κιτρινόμαυρους. Εκεί, θα αντιμετωπίσουν τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 21.30 στο κλειστό της Αργυρούπολης, τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, ομάδα που αγωνίζεται στη Γ' Εθνική κατηγορία.

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, που φυσικά ενδιαφέρει αποκλειστικά τον σύλλογο, η πρεμιέρα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στο κλειστό της πόλης μας, στις 20.00 (που θα είναι η ώρα που θα παίζονται όλα τα εντός έδρας παιχνίδια) με αντίπαλο την Τερψιθέα, ομάδα με την οποία ολοκληρώσαμε πέρυσι τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στα μπαράζ ανόδου...