Η χρονιά έκλεισε με ιδανικό τρόπο για την αντρική ομάδα του Ερμή Αργυρούπολης, αφού στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής, επικράτησε με καταπληκτικό ντεμαράζ στο δεύτερο ημίχρονο, της ομάδας της Αιξωνής, με 75-62.

Έτσι λοιπόν, λίγο πριν το τέλος του α' γύρου, ο Ερμής παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 8 νίκες και 3 ήττες.

Το -ούτως ή άλλως- δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στην πολύ αξιόμαχη ομάδα της Αιξωνής, ήρθε να κάνει ακόμα πιο δύσκολο ο τραυματισμός της τελευταίας στιγμής του βασικού μας play maker, Θοδωρή Διαμαντή, ο οποίος ήταν εκτός δωδεκάδας, αλλά και η απουσία -για σοβαρούς προσωπικούς λόγους- του προπονητή μας, Τζαννή Αδάμ. Την ομάδα κοούτσαρε ο Γιώργος Μαγουλάς, αλλά το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, με πολλά αβίαστα λάθη, όπως και την περασμένη εβδομάδα με τον Πήγασο και μέτρια άμυνα, επιτρέποντας στα επιθετικά όπλα των αντιπάλων να ζεσταθούν και να βρουν ρυθμό, "βομβαρδίζοντας" το καλάθι μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρουσιάστηκε μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Πολύ δεμένη στην άμυνα, σχεδόν απροσπέλαστη, δέχτηκε μόλις 9 πόντους στην τρίτη περίοδο (και συνολικά 22 στο δεύτερο ημίχρονο), κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 41-22. Στην επίθεση οι επιλογές ήταν όχι μόνο πιο προσεχτικές, αλλά κι εύστοχες, με αποκορύφωμα το τέταρτο δεκάλεπτο όπου είχαμε μόλις πέντε άστοχα σουτ.

Χαρακτηριστικά είναι τα καταπληκτικά νούμερα πολλών παιχτών, που πλησίασαν το double-double. Ο Μακρυγιάννης, που έπαιξε 40' play maker, λόγω της απουσίας του Διαμαντή, έπαιξε και για τον τραυματία συμπαίχτη του, κάνοντας την καλύτερη εμφάνισή του φέτος, με 22 πόντους (1 τρίποντο), έχοντας εκτός των άλλων 8 ασίστ και 9/9 βολές. Από κοντά ο Κανινής, με εκπληκτική άμυνα στον καλύτερο παίχτη της Αιξωνής, 10 πόντους και 8 ρημπάουντ, ο Μωυσίδης που είχε 14 πόντους, 8 ρημπάουντ και μερικές μαγικές φάσεις, ο Φύτρος με 14 πόντους (με δύο καθοριστικά τρίποντα) και 9 ρημπάουντ και ο Βλάχος με 8 πόντους και δύο πολύ σημαντικά τρίποντα ψυχολογίας σε κομβικά σημεία του αγώνα. Σημαντική υπήρξε η παρουσία όλων των παιδιών που αγωνίστηκαν, αφού όλοι τους ήταν θετικοί, με φοβερή διάθεση και συνεισφορά.

Επόμενος αγώνας είναι πλέον την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στις 21.30, πάλι στο κλειστό της πόλης μας, με αντίπαλο την ομάδα της Αμφιάλης.

Σε αγώνα που έγινε την Τρίτη, για το πρωτάθλημα του παιδικού, ο Ερμής επικράτησε του Αστέρα Αγ. Δημητρίου με 54-30. Η ομάδα του Λιάκου, ξεκίνησε μουδιασμένα, ίσως και λόγω κρύου (ο αγώνας έγινε στο ανοιχτό μας), με το δεύτερο δεκάλεπτο να είναι πάρα πολύ κακό. Τα πράγματα άλλαξαν άρδην στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο τρίτο δεκάλεπτο έσφιξαν την άμυνά τους και δέχτηκαν μόλις 4 πόντους, οπότε η νίκη ήρθε εύκολα, όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ.