Εκτύπωση

Μέτρια εμφάνιση για τον Ερμή Αργυρούπολης, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' ΕΣΚΑΝΑ, που συνοδεύτηκε όμως από νίκη εναντίον της Ακαδημίας Ελευσίνας 59-56.


Το παιχνίδι ήταν εξ αρχής περίεργο, αφού οι αντίπαλοι βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο Ερμής παρέμεινε στη δεύτερη θέση με 17 νίκες και 4 ήττες, όντας για οχτώ συνεχόμενους αγώνες αήττητος (όλο το δεύτερο γύρο δηλαδή). Και λέμε περίεργο, διότι οι αντίπαλοι ήρθαν με μόλις 7 παίχτες και όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις τους επιτράπηκε πολύ περισσότερο το δυνατό παιχνίδι.
Όπως και να έχει, το ξεκίνημα της ομάδας μας ήταν δυνατό, παίρνοντας διαφορά μέχρι και 16 πόντων. Σ' εκείνο το σημείο, το βαρύ πυροβολικό των αντιπάλων, ο Στεφάνου, βρήκε πεδίο δράσης και πετυχαίνοντας 2 δύσκολα σουτ, βρήκε ρυθμό σημειώνοντας 24 συνολικά πόντους, με 4 τρίποντα. Οι συνεχόμενες βολές των φιλοξενούμενων τους κρατούσαν κοντά στο σκορ και την τελευταία περίοδο το ματς έγινε γκραν-γκινιόλ, αφού η Ελευσίνα ισοφάρισε και πέρασε και έναν πόντο μπροστά, γύρω στα 4' πριν το τέλος. Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο του Ρόζου έδωσε αέρα πέντε πόντων, αλλά συνεχόμενες βολές από αυστηρά φάουλ, έφεραν και πάλι το ματς στα ίσα. Εκεί ο Διαμαντής πέτυχε ένα δύσκολο προσωπικό καλάθι, η Ελευσίνα έκανε μπρος-πίσω και πάλι ο Διαμαντής με 1/2 βολές, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Στεφάνου αστόχησε σε δύο τρίποντα κάτω από καλές προϋποθέσεις για την κλάση του και οι καρδιές μας επέστρεψαν στη θέση τους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι κανείς παίκτης από την ομάδα του Αδάμ δεν πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά για έναν ακόμα αγώνα υπήρξαν πολλοί που "μάτωσαν" το αντίπαλο καλάθι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, είτε ο Μωυσίδης με τα τρίποντα, είτε ο Διαμαντής με τα καθοριστικά του καλάθια, είτε ο Ρόζος που είχε το τρίποντο-μαχαιριά, είτε ο Τσεπαπαδάκης και ο Κανινής.
Επόμενος αγώνας, εκτός έδρας την ερχόμενη Παρασκευή με αντίπαλο τον Κεραυνό Βάρης, άλλη μία ομάδα που κινείται στη ζώνη του υποβιβασμού.
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ. - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 59-56
Διαιτητές: Κανελλόπουλος, Καλαντζής
Δεκάλεπτα: 18-9, 33-27, 45-39, 59-56
EPMHΣ APΓYPOYΠOΛHΣ (Aδάμ, Mαγουλάς): Παππάς 4, Λόης, Τσεπαπαδάκης 9(1), Μωυσίδης Σ. 9(2), Βλάχος, Διαμαντής 9, Μακρυγιάννης 7(1), Μωυσίδης Ι. 2, Κανινής 6, Μενιουδάκης 6, Κακάλης, Ρόζος 7(1)

c21b