Ο Γενικός Αρχηγός του Ερμή Αργυρούπολης, κος Τσιουράκης Νίκος, μας ενημερώνει για τη νέα φιλοσοφία της ομάδας, καθώς και για τα πλάνα της νέας αγωνιστικής χρονιάς για το Αντρικό και τις Ακαδημίες του Συλλόγου.

Αποφασίσαμε φέτος να κάνουμε ένα restart και να επενδύσουμε σε νέα παιδιά. Γι' αυτό τον λόγο συνεργαζόμαστε με  δύο προπονητές, τον Τάκη Καλαντζή και  τον Σπύρο Βουρλιά, που έχουν εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά, με στόχο να πρωταγωνιστήσουν στην μεγάλη ομάδα. Εχουμε ένα όραμα για το τμήμα μπάσκετ, το οποίο μας εμπνέει και μας οδηγεί.

Οραματιζόμαστε:

  1. Να καλλιεργούμε το άθλημα σε βάθος με τη δική μας “μπασκετική σχολή” και φιλοσοφία και να αποτελούμε πόλο έλξης για τα νέα παιδιά. Θέλουμε να αυξήσουμε όχι μόνο τις αθλητικές ικανότητες, αλλά και την ψυχική δύναμη και κοινωνική συμπεριφορά των αθλητών μας.

  2. Η ανδρική ομάδα να είναι η βιτρίνα αυτής της “μπασκετικής σχολής” και φιλοσοφίας και να αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρότυπο για όλους τους νεαρούς αθλητές.
  3. Να αποτελέσει ο Α.Ο. ΕΡΜΗΣ ένα πρότυπο αθλητικής, κοινωνικής, αλλά και οικονομικής υγείας, παράδειγμα προς μίμηση.

Με έμπνευση το όραμα αυτό, βάλαμε τους παρακάτω στόχους για τη νέα χρονιά:

  1. Να έχουμε μία αξιοπρεπή παρουσία στη Β' ΕΣΚΑΝΑ και γιατί όχι και άνοδο.
  2. Η ομάδα να απαρτίζεται από όσο δυνατόν περισσότερα παιδιά που έχουν περάσει από τις Ακαδημίες του Συλλόγου.

  3. Η φιλοσοφία του παιχνιδιού, τόσο στην Ανδρική ομάδα, όσο και σε όλα τα τμήματα των Ακαδημιών να είναι ενιαία.

  4. Οι παίκτες της Ανδρικής ομάδας να αποτελούν πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους τους μικρούς αθλητές μας. Πρότυπο όχι μόνο αθλητικό, αλλά και χαρακτήρα και συμπεριφοράς, μέσα και έξω από το γήπεδο.

  5. Το κάθε παιχνίδι της Ανδρικής ομάδας να αποτελεί όχι μόνο ένα αθλητικό, αλλά και ένα κοινωνικό γεγονός της πόλης μας. Θέλουμε να γεμίζουμε το γήπεδο, να έρχονται όσο το δυνατόν περισσότεροι Αργυρουπολίτες, που θα χαίρονται το παιχνίδι και θα απολαμβάνουν όλα τα δρώμενα που θα το συνοδεύουν

Για την επίτευξη των στόχων αυτών έγινε ο εξής σχεδιασμός:

  1. Προσκαλέσαμε και δώσαμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά που έχουν περάσει από τις Ακαδημίες μας και μπορούν και θέλουν να παίξουν, να περάσουν και να δοκιμαστούν.

  2. Αποφασίσαμε να ενοποιήσουμε τη φιλοσοφία προπόνησης, αλλά και την λειτουργία της Ανδρικής, με την Εφηβική και την Παιδική ομάδα. Βασικό εργαλείο αυτής της λειτουργικής και ουσιαστικής ενοποίησης είναι η ομάδα των προπονητών, με επικεφαλής τον Σπύρο Βουρλιά, βοηθό προπονητή της Ανδρικής ομάδας.
  3. Αποφασίσαμε να αναπτύξουμε το τμήμα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της ομάδας.

  4. Έχουμε προπονητες που έχουν  το ίδιο όραμα με μας, αλλά και τις ικανότητες να το υλοποιήσουν. Θέλαμε να είναι αποτελεσματικοί, εργατικοί και έντιμοι. Θέλαμε να έχουν την κατάλληλη αθλητική και ηθική προσωπικότητα.

 

ΤΣΙΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ Α.Ο. ΕΡΜΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ