Ύστερα από συγκλονιστική εμφάνιση, ο Ερμής Αργυρούπολης, έκανε μία τεράστιας σημασίας νίκη, εκτός έδρας επί των Τραχώνων, μένοντας πλέον μόνος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Α' ΕΣΚΑΝΑ.

Χαρακτηριστικό της κατά κράτος επικράτησης της ομάδας της Αργυρούπολης, είναι το γεγονός ότι κέρδισε και τα τέσσερα επιμέρους δεκάλεπτα, που σημαίνει ότι συνεχώς αύξανε τη διαφορά, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γηπεδούχων με ποικίλες πιεστικές άμυνες σε όλο το γήπεδο από πολύ νωρίς, όταν είχε αρχίσει και να ξεφεύγει το σκορ.

Παρά το ότι οι κιτρινόμαυροι σκόραραν 86 πόντους, παίζοντας πάρα πολύ μυαλωμένα στην επίθεση, για μία ακόμη φορά, "κλειδί" στην τελική επικράτηση έπαιξε η απίστευτη -για μία ακόμη φορά φέτος στο πρωτάθλημα- άμυνα, που δεν άφησε τους γηπεδούχους να σουτάρουν κάτω από φυσιολογικές προϋποθέσεις.

Σε ότι αφορά τους διακριθέντες, όλοι όσοι αγωνίστηκαν, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε άμυνα και επίθεση, βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του, σε μία από τις πιο μεγαλειώδεις εμφανίσεις των τελευταίων ετών για την ομάδα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και δείχνει τον χαρακτήρα που έχει χτίσει ο coach, Παναγιώτης Γκαναβίας, παρέα με τον βοηθό του, Σωτήρη Μωυσίδη, το γεγονός ότι παρά την εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Δραπετσώνα πριν δέκα μέρες, η ομάδα δεν ανασυντάχθηκε απλά, αλλά μέσα σε μία εβδομάδα, νίκησε τρία διαδοχικά ντέρμπι, με τον Φοίνικα και τους Τράχωνες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά και τον ΑΟΝΑ που μπορεί να είναι πιο χαμηλά, αλλά ένα τοπικό ντέρμπι έχει πάντα τη δική σου σημειολογία. Κι όχι μόνο νίκησε, αλλά έπαιξε και ελκυστικό μπάσκετ, έχοντας σ' αυτά τα τρία ματς, μία συνολικά διαφορά πόντων γύρω στο +50...

Την επόμενη εβδομάδα, υπάρχουν δύο ακόμη παιχνίδια, για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, η κατάσταση της ομάδας, όμως, είναι τόσο καλή, που -αν μη τι άλλο- δείχνει πως η κούραση μπορεί (και πρέπει) να ξεπεραστεί.

TPAXΩNEΣ/ΔΙAΣ - ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  62-86
Δεκάλεπτα: 12-20, 30-43, 45-66, 62-86
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γκαναβίας, Μωυσίδης)  Μάρης, Μπαλαμώτης 5, Καβαλαράκης 10(1), Σκόνδρας 4, Ζέγγος, Παπαδάκης 4, Φωτόπουλος 21(2), Ξυνογαλάς 20,  Ρετσινάς 11, Πεφάνης, Μαυρατζώτου 11(1), Δέδες.