Σύμφωνα με την πλειοψηφική απόφαση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, η πόλη μας, θα αποκτήσει και τρίτο κλειστό γυμναστήριο!!!

Πολύ σπουδαία είδηση για τα σωματεία μπάσκετ του Δήμου, αφού τα τελευταία αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα με τις ώρες των προπονήσεων. Η πόλη, έχει ένα κλειστό γυμναστήριο στην οδό Ολυμπίας, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το βόλεϊ και τρία σωματεία μπάσκετ ήταν υποχρεωμένα να βρίσκουν ώρες προπόνησης στο κλειστό γυμναστήριο της οδού Τριπόλεως. Μέχρι τον Ιούνιο του 2017, οι ομάδες, χρησιμοποιούσαν και το προπονητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων επί της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος. Το ξαφνικό κλείσιμό του, δημιούργησε πρόσκαιρο πρόβλημα, που λύθηκε γρήγορα με τη χρήση του γηπέδου του Αγίου Κοσμά για τις προπονήσεις των ομάδων.

Πριν λίγες εβδομάδες όμως, έκλεισε και το προπονητήριο του Αγίου Κοσμά και το πρόβλημα διογκώθηκε για τις ομάδες. Όπως ψηφίστηκε όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 17/1, κατά πλειοψηφία, η πόλη θα αποκτήσει και τρίτο κλειστό γυμναστήριο, στον χώρο πίσω από το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, στο Ελληνικό και δεν θα υπάρχουν πλέον ημίμετρα και προσωρινές λύσεις.

Με τη σύμφωνη γνώμη της Lamda Development, το γήπεδο θα αποσυναρμολογηθεί από τον Άγιο Κοσμά και θα επανατοποθετηθεί στο νέο χώρο μέχρι το τέλος Μαρτίου! Και το κυριότερο; Με την αποκλειστική δαπάνη της Lamda Development! Το νέο γήπεδο, θα έχει εξαιρετικό παρκέ, αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην Ολυμπιάδα του 2004 στο γήπεδο του Ελληνικού, που αγωνιζόταν η Dream Team και φυσικά θα στεγάσει πλέον μόνιμα τα σωματεία της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Θα είναι ένα σύγχρονο προπονητήριο, με μεγάλη διάρκεια ζωής και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού για την σπουδαία αυτή στιγμή που χάρισε στον Ερμή και όλους τους συλλόγους της πόλης. 

Ελπίζουμε να πάρει σειρά, κάποια στιγμή και το γήπεδο που έχει υποσχεθεί ο Δήμαρχος, στην περιοχή δίπλα στο Praktiker. Μέχρι τότε, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτήν την σημαντική απόφαση που πάρθηκε και θα λύσει πολλά προβλήματα του σωματειακού αθλητισμού στην πόλη μας.