Πρώτη μέρα του τουρνουά "Σπύρος Γιαννακόπουλος" και οι συγκινήσεις ήταν πολύ μεγάλες.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ερμής, σ' ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, νίκησε τον Πανελλήνιο με 80-79, με τρίποντο του Καβαλαράκη, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Πανελλήνιος, ομάδα που στο μακρινό παρελθόν έχει κατακτήσει μέχρι και πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ στο πιο κοντινό, έχει αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο, εκτός από μία ιστορική ομάδα, υπήρξε και αντίπαλος του Ερμή στα καλοκαιρινά μπαράζ ανόδου, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό σύνολο, κερδίζοντας καθαρά. Τελικά ο Ερμής ανέβηκε στη National League 2 και ο Πανελλήνιος ανέβηκε άλλη μία κατηγορία, μέσω wild card και του χρόνου θα αγωνίζεται στη National League 1. 

Όπως καταλαβαίνετε, το τεστ για την ομάδα του Γκαναβία, αλλά και του coach Οικονομάκη, προπονητή του Πανελληνίου, θα ήταν πολύ δυνατό. Όποιοι έδωσαν το παρόν στις κερκίδες του κλειστού της Αργυρούπολης, είναι βέβαιο ότι χόρτασαν μπάσκετ, παρότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Σάκοτα και τον Τσιώκο, δύο από τα πολύ δυνατά τους χαρτιά για φέτος, δηλαδή. Ενώ ο Ερμής προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς στο τέλος αλλά τελικά την τελευταία λέξη την είπε ο Καβαλαράκης και από κάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό video.

Οι πόντοι των παιχτών του Ερμή, ήταν οι εξής:
Πέττας 18(1), Παπανδρέου 3(1), Παπαπέτρος 15(4), Παξινός 14(2), Ραζής, Τσιπίδης 3, Καβαλαράκης 16(2), Τσούπρος 2, Κόγκας 6(2) , Ντολγκάν, Σωτηρόπουλος 3(1)

Στο πλαίσιο του τουρνουά, βραβεύτηκε ο Γιάννης Παραγυιός, παλαίμαχος παίχτης του Ολυμπιακού, αλλά και της Γλυφάδας, βραβεύτηκε για την πολύπλευρη και πολυετή προσφορά του στον μπάσκετ αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα. Το παρόν έδωσαν και ο Πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης (ΟΝΑΔΕΑ) κ. Σωτήρης Κύρκος, καθώς και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Οικολογίας και Κλιματικής Αλλαγής & Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Ελίνα Αλεξίου.

Ο επόμενος αγώνας είναι σήμερα, Κυριακή 1/10, στις 18.00 με αντίπαλο τον ΚΑΠ Αγίας Παρασκευής, για τη δεύτερη και τελευταία μέρα του τουρνουά.

Vraveusi paragyiou

Vraveusi paragyiou 2